Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

toss gallery

.Προηγουμενες Εκθεσεις-Past exibitions :



ΜΑΙΟΣ 2010-ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΡΟΜΠΟΤ
Ομαδικη Εκθεση:Κων/νος Γιατσος,Θεοφανης Νουσκας,
Βασιλης Χατζοπουλος,Λια Ψωμα,
Performance:Γιωργος Κωνσταντινιδης







Στο συμμετοχικό αυτό project συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Κωνσταντίνος Γιάτσος
Θεοφάνης Νούσκας
Βασίλης Χατζόπουλος
Λία Ψωμά
Performance: Γιώργος Κωνσταντινίδης




Η λέξη ρομπότ προέρχεται από το σλαβικό robota  που σημαίνει εργασία.

Καθιερώθηκε ως όρος με τη σημερινή του έννοια το 1920 από τον Τσέχο θεατρικό συγγραφέα Karel Čapek στο έργο του “R.U.R.” (Rossum's Universal Robots), που σατιρίζει την εξάρτηση της κοινωνίας από τους μηχανικούς εργάτες (ρομπότ) της τεχνολογικής εξέλιξης και όπου αυτοί τελικά εξοντώνουν τους δημιουργούς τους. Σε πολλές σύγχρονες σλαβικές γλώσσες (π.χ. την πολωνική) χρησιμοποιείται σαν έκφραση της καθημερινότητας με την έννοια της σκληρής δουλειάς.

Τα ρομπότ εκτελούν εντολές.Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε δουλειές οι οποίες  είναι πολύπλοκες ή πέρα από τις ανθρώπινες δυνατότητες.Σε άλλες περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται για να εκτελέσουν εργασίες ταχύτερα και με χαμηλότερο κόστος αυτόματης παραγωγής μεγάλων ποσοτήτων κάποιου προϊόντος.

 




O άνθρωπος;
Οι καλλιτέχνες της έκθεσης  επανατοποθετούνται γύρω από τα παραπάνω ζητήματα θέτοντας τα δικά τους ερωτήματα μέσα από ένα πλήθος παραλληλισμών και αποκλίσεων-αρνήσεων από τη σύγχρονη ζωή.

Παράλληλα το εργαστήριο Ράνιας Εμμανουηλίδου & Μαριάννας Ιγνατάκη παρουσιάζει έργα των μαθητών του πειραματικού τμήματος του στο la Doze Art Gallery Bar.




ΙΟΥΝΙΟΣ 17-ΙΟΥΛΙΟΣ 11
Ομαδικη Εκθεση:Μαριος Σιμοπουλος,SCH.EL